اسلایدر

هشدار: مغز کاهو را نخورید :: شــــــــــــــــــــاه کلیــــــد

شــــــــــــــــــــاه کلیــــــد

اگه از این وبلاگ خوشتون اومد ctrl+D

شــــــــــــــــــــاه کلیــــــد

اگه از این وبلاگ خوشتون اومد ctrl+D

كد ساعت و تاريخ

كد ساعت و تاريخ

پشتیبانی

اسکرول بار

ابزار هدایت به بالای صفحه


پرورش سبزی ها در باغچه منازل، بهترین شیوه برای کنترل نیترات است.

تجمع نیترات در سبزی های برگی بیشتر از سبزی های میوه ای و پیازی است و از آنجا که نیترات باعث بیماری هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان ها می شود، ساقه وسط سبزیجاتی مثل کاهو را نباید خورد.

تجمع نیترات در سبزی هایی مانند کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزی هاست. میزان نیترات موجود در اندام های مختلف سبزیجات نیز متفاوت بوده، به طوری که میزان آن به ترتیب در ساقه، دمبرگ، پهنک برگ، اندام های زیرزمینی، پیاز، ریشه ها و غده ها بیشتر است.

در میوه ها و سبزی های میوه ای، مشکل زیادی از نظر تجمع نیترات وجود ندارد و مشکل اصلی بیشتر در سبزی هایی است که اندام رویشی آن ها مصرف می شود. نیترات باعث بیماری هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان ها می شود و میزان مجاز ورود نیترات به بدن هر فرد 3/65 میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. با توجه به اینکه میزان مجاز آن نسبت به وزن بدن سنجیده می شود مقدار مصرف آن در کودکان هم حائز اهمیت است.

راه های انتقال نیترات به بدن را آب آشامیدنی و سبزی ها:

در مورد آب ها نظارت زیادی وجود دارد و میزان نیترات در آب اندازه گیری می شود، ولی در خصوص سبزی ها کنترلی صورت نمی گیرد این درحالی است که در کشورهای توسعه یافته بر روی سبزی ها نیز کنترل انجام می شود.

دلایل تجمع نیترات در سبزی ها:

کاربرد زیاد کودهای شیمیایی ازته در مزارع از دلایل اصلی تجمع نیترات در سبزی هاست چراکه کودهای نیتروژنه باعث افزایش تولید می شود بنابراین کشاورزان از این کود زیاد مصرف می کنند. میزان مجاز نیترات در کشورهای مختلف فرق دارد؛ به طوری که در برخی کشور ها میزان نیترات مجاز در اسفناج ppm 400 و برای کاهو 1000 ppm تعیین شده است، این درحالی است که در کشور ما مقدار نیترات موجود در این سبزی ها خیلی بیشتر از حد مجاز است.

پرورش سبزی ها در باغچه منازل، بهترین شیوه برای کنترل نیترات است، تا جایی که امکان دارد سبزی ها را خودتان پرورش دهید و یا این که از محصولات ارگانیک استفاده کنید. همچنین از بخش هایی که نیترات زیادی دارند استفاده نکنید و در اسفناج ساقه و دمبرگ و در کاهو ساقه وسط را مصرف نکنید.

نگهداری سبزی ها به صورت پخته در فریزر نیز باعث ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه می شود که ماده ای به نام نیتروزامین تولید می کند، این ماده سرطان زاست و فرآیند تولید آن در یخچال و فریزر رخ می دهد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی